A Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara

Tájékoztatás kizárólag MV, ME, TÉ jogosultsággal rendelkező nyilvántartottak részére

Tisztelt Kollegina!
Tisztelt Kolléga!

A magyar építészetről szóló 2023. évi C. törvény 24. §. (1) bekezdése szerint a felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök és energetikai tanúsítók 2024. október 1-től az eddigi kamarai tagsági viszony nélkül, ún. nyilvántartáshoz kötött tevékenységüket a jövőben csak kamarai tagként végezhetik.

A kamarai tagfelvétel nem történik, meg automatikusan, a törvény 227. § (1) bekezdése szerint legkésőbb 2024. év végéig az érintett szakmagyakorlónak kell kezdeményeznie azt.

A jelenleg hatályos kamarai törvény alapján a kamarai tagság egyik feltétele a felsőfokú végzettség, így az ezzel a végzettségi szinttel rendelkezők már az új rendelkezés hatályba lépése előtt benyújthatják tagfelvételi kérelmüket.

A tagfelvételi kérelem formanyomtatványa IDE kattintva megtalálható.

FONTOS! A tagfelvételi eljárás regisztrációs díját a MÉK Küldöttgyűlésének döntése értelmében nem kell megfizetni, illetve 2024-ben az éves nyilvántartási díjon felül további díjfizetési kötelezettsége sem keletkezik!

A középfokú végzettséggel rendelkező szakmagyakorlók a jelenleg hatályos szabályozás szerint még nem kérelmezhetik a kamarai tagfelvételüket. Az ő esetükben a jogszabályi rendelkezés előkészítése folyamatban van.

A fentiekkel kapcsolatban a Magyar Építész Kamara honlapján megjelent tájékoztatást az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatják:
https://mek.hu/id-48009

Bárminemű kérdés, kérés esetén állunk szíves rendelkezésére elérhetőségeinken!

Üdvözlettel:
Vinitor Ágnes
titkár